Afscheid van KAREL VAN DE PUT ,alias “SIDOL”


Voor mij was hij een grote vriend, iemand zoals je er weinig tegenkomt in je leven…misschien valt het daarom zo zwaar te moeten aannemen dat “Sjarel” er niet meer is..


Ik bewonderde hem voor z’n gave om het publiek naar zich toe te trekken en te amuseren en ik ben hem dankbaar voor zijn grote vriendschap die ook de jaren na de optredens is blijven groeien!


Ook hoop ik hem een beetje onvergetelijk gemaakt te hebben door de lp en de cd’s op te nemen …want hij verdiende het dat over hem gesproken wordt …


Overal waar we kwamen met de koldershow kreeg hij het publiek naar z’n hand, hij moest er soms vanaf de eerste mop al geen moeite voor doen, maar soms zei hij in de pauze als het moeilijk publiek was, “seffes pakken we ze en dan is’t in orde !”


Ik herinner me nog als gisteren dat hij met een krop in z’n keel vertelde dat de dokter tegen hem gezegd had dat het niet goed ging met zijn vrouw en toen heeft hij gezegd wanneer hij zou stoppen .. ik heb die nacht niet geslapen …
Spijtig vind ik ook dat ik hem niet meer heb kunnen begroeten heb bij een optreden in de Kaasboerin, eerst was ik ziek in februari en vervolgens verhinderde Covid 19 dat , gelukkig heb ik hem nog 1 keer kunnen bezoeken in het rusthuis!


Goeie reis kameraad voor mij ben jij onvergetelijk, laat ze daarboven maar genieten en lachen met openvliegende pruimenpotten!


Veel sterkte aan jullie die hem nu moeten missen.


Eddy Smets