Eddy Smets

Biografie
Eddy Smets

 

Eddy smets is in België al jarenlang een begrip in de muziekwereld….

Sinds hij in 1965 de ONTDEK DE STER-zangwedstrijd op de BRT won met het liedje van JIM REEVES,ADIOS AMIGO, is hij zo’n 150 maal per jaar gemiddeld, de deur uit geweest voor een optreden.

Eddy verstaat de kunst om mensen te amuseren en naar zich toe te trekken en eens je hem hebt bezig gezien en gehoord, zijn velen “BESMETST” een werkwoord dat je alleen maar aan de lijve kan ondervinden!

Hij is liefst tussen de mensen, het gewone volk is zijn publiek en samen met zijn ORKEST “ DE AMIGO'S”dat hij in 1966 stichtte, is hij liefst een ganse avond op de bühne om zich uit te leven voor zijn publiek…

Hij is in vele facetten iemand die niet in een vakje te plaatsen is,nederlandstalig, evergreens,country en zovele andere stijlen zijn voor hem een aaneenschakeling van wat er op een optreden moet gebeuren,alnaar gelang de smaak van het aanwezige publiek!

Omdat hij zo veelzijdig is en voortdurend van stijl en repertoire verandert is hij waarschijnlijk er nooit in geslaagd om een echte superhit te scoren,al is die mogelijkheid dikwijls op een haartje gemist…
Nooit is er een opname op de markt gekomen waarmee men niet uit de kosten kwam,al de firma’s die opnamen met hem gemaakt hebben,zijn nooit met een financiële kater achtergebleven…
Eddy is bij de meeste contracten zelf vroegtijdig opgestapt als hij voelde dat het echte geloof in hem er niet meer was….

Met geld is hij nooit te kopen geweest,het moest altijd met liefde en plezier gebeuren,of het gebeurde niet…
Grote artiesten die liever dat of dat in zijn orkest wilden veranderen moesten dan maar met iemand anders gaan werken,omdat Eddy voor zijn orkest alles afschermde omdat zijn muzikanten altijd op hem konden rekenen !

Eddy heeft nu sinds 1965 en het jaar 2002 enkele honderden titels ingezongen op single, lp of cd en is nog vast niet van plan om er mee op te houden,een zanger stopt ook maar pas als hij niet meer gevraagd wordt… en dat is meestal een jaar vooraf tot nog toe steeds geregeld!

Als je hem met zijn orkest wil horen of zien bel dan 0032/(0)3.485.59.14!

Top